Kako kolagen utječe na tipove kože?

Koža je najveći organ u tijelu, i kao takva, prilično je važna! Od zaštite naših unutarnjih organa do održavanja tjelesne temperature do propuštanja svjetlosti, nije ni čudo što želimo zadržati našu kožu zdravom i mladolikim izgledom što je dulje moguće. A što ako vam kažemo da kolagen može pomoći? Čitajte dalje kako biste saznali kako kolagen utječe na tipove kože i kako vaš način života može utjecati na vaše cjelokupno zdravlje kože.

Što je kolagen?

Kolagen je bitan dio naše kože. Kako starimo, razina kolagena u našem tijelu se smanjuje. Kada je razina kolagena niska, možete primijetiti povećane bore i stanjivanje kože, ali dodavanje kolagena vašoj prehrani može pomoći u smanjenju tih učinaka. Različite vrste kolagena imaju različite učinke na vašu kožu. Najbolji tip za vas ovisi o vašem trenutnom tipu kože.

Zašto je to važno za tipove kože?

Tipovi kože nevjerojatno su važni za njegu kože. Različite razine hidratacije u svakom tipu kože različito reagiraju na kolagen, zbog čega različito reagiraju na tretman tijekom vremena. Stoga je razumijevanje vašeg tipa kože ključno ako želite održati zdrav i mladolik ten. Postoji 5 tipova kože: normalna, suha, masna, mješovita i osjetljiva. Svaka koža će reagirati na svoj način ovisno o temelju vlastite razine hidratacije i drugih čimbenika.

Kolagen i godine

Godine vas ne trebaju spriječiti u dobijanju kolagena. Iako proizvodnja kolagena počinje usporavati u našim dvadesetim godinama, nikada se u potpunosti ne eliminira. Zapravo, mnogi vrhunski proizvodi za njegu kože uključuju kolagen kao ključni sastojak jer pomaže u jačanju i hrani stanica kože. Ako želite kožu mlađeg izgleda, a vaše lice nije tako mlado kao što je bilo, dodavanje lokalnog izvora kolagena poput kozmetičkih punila može biti od pomoći u održavanju elastičnosti.

Unos kolagena hranom.

Juha od kostiju, zobene pahuljice, jaja. Ove namirnice su prepune kolagena, esencijalnog proteina koji vašoj koži daje zdrav sjaj. Ako ste zabrinuti zbog kože, nemojte zaboraviti brinuti se o svom tijelu iznutra. Kako biste osigurali mladolik izgled kože od glave do pete, napunite hladnjak namirnicama bogatim kolagenom.

Djeluju li serumi za lice?

Serumi se često koriste za tretiranje finih linija i bora, promicanje hidratacije i poticanje proizvodnje kolagena. Važno je odabrati serum koji je usmjeren prema vašem tipu kože kako biste vidjeli rezultate. Kako onda znati je li serum pravi za vas? Najprije odredite svoj tip kože kod dematologa.

Beauty Sleep

Punonoćni san je važan za naše cjelokupno zdravlje, ali postoji razlog zašto mnogi ljudi nakon buđenja žure šminkati se i popravljati kosu ispred ogledala. Ako želite poboljšati izgled svoje kože, stručnjaci preporučuju spavanje osam sati svake noći. Nedostatak sna može uzrokovati bore i učiniti da izgledate umorno i starije nego što stvarno jeste.

Similar Posts