Twin Lab

Twinlab su osnovali David i Jean Blechman 1968. godine, a vodili ga oni i njihovi sinovi – Neil, Brian, Ross, Steve i Dean. Koristeći iskustvo stečeno tijekom više od 20 godina kao farmaceutski prodavač, David Blechman nazvao je tvrtku za svoja dva seta blizanaca i počeo prodavati tekući proteinski dodatak iz njihove obiteljske garaže. Prodaja jedinog Twinlabovog proizvoda naglo je porasla 1970-ih, dijelom zahvaljujući uspjehu knjige iz 1976. pod naslovom The Last Chance Diet — When Everything Else Has Failed: Dr. Linn’s Protein-Sparing Fast Program.

Dr. Robert Linn bio je osteopat iz Pennsylvanije, koji je svojim pacijentima s prekomjernom tjelesnom težinom počeo propisivati ​​program gladovanja i dnevne doze tekućeg proteina od četiri do šest unci. Njegova se knjiga iznimno dobro prodavala, a dijeta dr. Linna postala je posljednja modna dijeta za mršavljenje. To je dovelo do povećane prodaje Twinlabovih tekućih proteina.

Kao i kod mnogih modnih dijeta, ludnica za gladovanjem/tekućim proteinima se zaustavila kada su krajem 1976. i početkom 1977. godine pojavili izvještaji o smrti 58 ljudi koji su slijedili Linnovu dijetu.

Similar Posts